Privacyverklaring

 

Privacy Verklaring ZRC De Duuvels

ZRC De Duuvels verwerkt persoonsgegevens van leden, functionarissen, vrijwilligers, alsmede van personen, organisaties en bedrijven waar we een relatie mee hebben of hebben gehad. Bescherming van de privacy van leden en relaties heeft voor onze vereniging een hoge prioriteit.

In deze privacyverklaring vertellen we graag meer over de wijze waarop wij uw persoonsgegevens verwerken. We maken daarbij onderscheid tussen de gegevens die via deze website worden verzameld en de gegevens die online en offline worden verwerkt ten behoeve van de organisatie en administratie van de club.

 

De Website

De via deze website verkregen persoonsgegevens worden tot een minimum beperkt en alleen gebruikt op de wijze zoals omschreven in deze privacyverklaring. De website bestaat uit relevante informatie voor leden en bezoekers.

 

Social Media Plug-ins

Op de website van ZRC De Duuvels staan de volgende social media plug-ins: Facebook, Twitter en Youtube. Wij hebben geen invloed op de wijze waarop deze platformen omgaan met persoonsgegevens en verwijzen daarvoor naar de desbetreffende privacy statements.

 

Online en Offline verwerken van persoonsgegevens

Als sportvereniging hebben we natuurlijk een ledenadministratie. Deze gegevens staan afgeschermd in een beveiligde omgeving en zijn slechts beperkt toegankelijk voor personen die daartoe geautoriseerd zijn. Wij werken met e-rugby, het systeem dat ook door andere rugby verenigingen en de bond wordt gebruikt. Ook de gegevens van functionarissen (trainers, coaches, bestuursleden), vrijwilligers, sponsoren en donateurs zijn in dit systeem opgenomen.

Nieuwe leden kunnen zich online of per formulier aanmelden. Zij verstrekken op het moment van aanmelding zelf de noodzakelijke informatie en geven toestemming voor de verwerking van die informatie. Het gaat daarbij om naw-gegevens, email adressen, geboortedata, bankrekeningnummer en – indien aan wedstrijden wordt deelgenomen – ook een digitale foto.

Bijzondere persoonsgegevens, zoals gegevens over gezondheid, worden alleen verwerkt met toestemming of op verzoek.

Na het verwerken van de aanmeldingen welke via het formulier zijn ingediend, worden deze vernietigd.

 

Communicatie

De algemene communicatie verloopt per mail. Dit is geen geautomatiseerde mailing, maar wordt elke keer apart opgesteld. Door deze mails te sturen via BCC, worden de emailadressen van anderen niet zichtbaar voor alle leden.

Wij gebruiken de algemene pagina voor nieuwsberichten, aankondiging van evenementen en voor communicatie met de buitenwereld. Daarnaast hebben we een groepspagina die beperkt toegankelijk is en waarin ook interne zaken in worden aangekondigd.

 

Gebruik van foto’s

Ook foto’s zijn persoonsgegevens. De vele foto’s worden gemaakt door ouders, spelers en toeschouwers, van wedstrijden en evenementen. Dit zijn reportages met een journalistiek karakter. We mogen deze foto’s gebruiken voor wedstrijdverslagen, andere redactionele artikelen en persberichten.

Indien u bezwaar heeft tegen het gebruik van foto’s voor journalistieke doeleinden, laat het ons dan weten. Wij respecteren uw belangen en kunnen er dan voor zorgen dat er geen foto’s worden geplaatst waarop u herkenbaar staat afgebeeld.

Voor gebruik anders dan voor journalistieke doeleinden, zullen wij altijd eerst toestemming vragen aan de betrokkenen. U kunt daarbij denken aan gebruik van foto’s voor op de openingspagina van de website, voor posters, flyers of andere promotionele doeleinden. Betreft het foto’s van kinderen onder de 16 jaar, dan vragen we toestemming aan de ouders.

 

Tot slot

Behalve in hiervoor beschreven situaties deelt ZRC De Duuvels uw persoonsgegevens niet met derden zonder uw toestemming.

Het privacy beleid van ZRC De Duuvels wordt voortdurend aangepast aan de eisen en ontwikkelingen die voortvloeien uit de nieuwe regelgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming per 25 mei 2018). Voor meer informatie over ons privacy beleid, of voor specifieke vragen, kunt u contact opnemen met onze secretaris via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

ZRC De Duuvels persoonsgegevens van leden, functionarissen, vrijwilligers, alsmede van personen, organisaties en bedrijven waar we een relatie mee hebben of hebben gehad.

Deze gegevens worden verwerkt ten behoeve van de ledenadministratie, organisatie en communicatie van de club, waarbij we niet meer persoonsgegevens verwerken dan strikt noodzakelijk is.

Het gaat daarbij met name om naw-gegevens, email adressen en – in het geval van leden met een contributieverplichting – om geboortedata en bankrekeningnummers.

Deze gegevens staan afgeschermd in een beveiligde omgeving en zijn slechts beperkt toegankelijk voor personen die daartoe geautoriseerd zijn.

Bijzondere persoonsgegevens, zoals gegevens over gezondheid, worden alleen verwerkt met toestemming of op verzoek.

Nieuwe leden geven bij aanmelding toestemming voor de verwerking van hun persoonsgegevens ten behoeve van de administratie, communicatie en organisatie.

ZRC De Duuvels verstrekt uw persoonsgegevens niet aan derden zonder uw toestemming.

Per mail en sociale media, wordt gecommuniceerd met de leden en achterban. Mocht u de mailing nog niet ontvangen, dan kunt u zich aanmelden via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u de mailing niet meer ontvangen (dat kan natuurlijk ook), dan kunt u zich eenvoudig afmelden via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 
 
U bevindt zich hier: Home Z.R.C. De Duuvels Privacyverklaring

Clubhuis:
Z.R.C. De Duuvels
Marconistraat 12
6902 PC Zevenaar
Tel.: 06 815 351 35

International Rugby Links