Close

Mini's

Vrij

Cups uit CL MMRC/Bokkerijders/Vets/Wallaby’s

Eindstand 44-12

Junioren uit CL RamPigs

Eindstand 7 – 29

Colts uit CL OctoBulls

De maand maart was begonnen en de zon begon te schijnen. De colts van cluster Gelre trokken naar Uden voor de vierde (!) ontmoeting met de OctoBulls dit jaar. Als je in een cluster met vijf verschillende teams speelt, duurt het even voordat alles goed begint te lopen qua spel. Maar de flow zat er na vorige week goed in, dus we dachten: nu of nooit! Met ruim 20 gemotiveerde spelers en een prima gelegenheidscoach waren wij aanwezig, waaronder een speler die zijn eerste rugbywedstrijd ooit speelde. De eerste helft begon en er werd volop fysieke strijd geleverd. De OctoBulls openden de score, maar misten de conversie: 5-0. Vervolgens hadden wij een doorbraak met een snelle uitbraak. En dit keer was de conversie wel raak: 5-7. Zou het vandaag dan toch gaan lukken…?
Maar de OctoBulls werden sterker en sterker. Verre kicks zorgen voor veel line-outs, waarbij de lengte van de tegenstander zeker een groot voordeel was. Ook waren er veel scrums, waarbij Gelre fysiek stand hield, maar beslist niet kon domineren. Met zeker twee of drie held-ups bleef Gelre in de eerste helft goed in de wedstrijd. Voor de rust kregen we nog wel een try tegen: 12-7.
De tweede helft werd duidelijk dat Gelre fysiek wel wat tekort kwam. We hadden te weinig balbezit, waardoor we geen gebruik konden maken van onze snelheid, maar werden gedwongen om in het spel van onze tegenstander mee te gaan. Wat zit er toch in dat water in Uden dat daar allemaal reuzen rondlopen? Helaas liepen we daarbij ook nog twee blessures op. Gedurende 10 minuten liep de stand op van 12-7 naar 36-7. De laatste fase herpakte Gelre zich en werd de tactiek toch nog wat aangepast. Door middel van kicks werden creatieve oplossingen gezocht om minder in die rucks terecht te komen. Ook bleven we tot het einde toe strijd leveren. Dat werd in de laatste paar minuten nog beloond met een prachtige try, waarbij er goed werd samengewerkt. Eindstand: 36-12.

Senioren uit RC The Dukes 3

Op de video één van de betere fases in de wedstrijd van de Duuvels met een mooie kick van Joost.

Eindstand: 68 -7

Bedankt!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.