Junioren

Hebben extra getraind in Zevenaar

Colts

Thuiswedstrijd bij de Pigs in Arnhem CL Gelre CO 1 – CL OctoBulls CO 1.

Op donderdag avond zaten 18 spelers op een hek. 5 vielen er af en toen waren er nog maar 13 op zaterdag ochtend doordat er spelers zijn die niet weten waar ze zich moeten afmelden of zich verslapen of het wilde proberen ( ziek of met blessure) maar het toch echt niet ging. Dus gingen we met maar 13 spelers van start en waren de Octobulls heel sportief door ook met 13 spelers te starten. Voor de wedstrijd heb ik Hoan gevraagd of hij ook als prop kon spelen. Ja hoor dat is mijn normale positie was zijn antwoord. Oeps ik heb nog veel te leren. En met Hoan als prop kon de opstellingspuzzel snel in elkaar gezet worden. Dit was de derde keer dat we tegen het Cluster Octobulls moesten spelen en wisten dat het geen makkelijke pot zou worden en tja dan ook nog maar met 13 spelers . De eerste try was dus ook voor de Octobulls maar gedurende de eerste helft kwam Gelre ook op stoom en kwam er de van te voren niet verwachte try. De lijn werd uitgespeeld en Bram kwam buitenom en  nam een snoekduik over de tryline. Hierna was de geest uit de fles en  gingen ze helemaal los. Helaas was er aan de overkant 1 die af en toe niet te stoppen was en drukten de Octobulls regelmatig weer een try. Maar de kicks van Thijs kwamen regelmatig zeer goed aan bij medespelers wat resulteerde in gaatje waar Joep tussendoor kon en de longen uit zijn lijf moest rennen om het halve veld over te komen en een try te drukken. En de kick die Thijs zelf net niet haalde werd door zijn support Tjeert wel omgezet in een try . Ik denk dat we maar vaker met 13 spelers moeten spelen want ik heb spelers boven zichzelf uit zien stijgen wat resulteerde in Jesse die regelmatig met bal en al opgetild en teruggezet werd en Kik die ook mooie tackels maakte. Dit alles resulteerde in de eindstand van 15-60 wat 2 try’s meer was dan de vorige wedstrijd tegen de Octobulls.

Tot de volgende.

Verslag: Teammanager Colts

Vorige slide
Volgende slide

Senioren

Een spannende pot in Zevenaar tegen VRC The Vets 1. We kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong door meerdere try’s en benutte conversies van Joost. Ook Alex maakte een mooie try. The Vets kwamen echter terug op 28-12 voor de rust. Na de rust kwamen The Vets dichtbij een overwinning. De wedstrijd bleef tot in de laatste minuut spannend. We wisten een laatste tegen try te voorkomen door een sterke verdediging op onze tryline. Zoals we vaak zeggen: ‘De wedstrijd win je in de laatste minuten.’

Eindstand 35-33