Close

Nieuws

Jeugdteams sluiten maart af met internationale wedstrijden.

Mini’s 

James, James en Mees hebben op paaszaterdag de Duuvels weer vertegenwoordigd in Nijmegen.  

 

Cubs en Junioren

 

Hebben deelgenomen aan het International Youth Rugby Toernament 2024 in Hilversum.

 

Colts

 

Gelre Colts-Norwich RFC Colts 30 March 2024.

Twee weken geleden kwam er een verzoek langs of wij misschien een Colts team hadden dat een wedstrijd wilde spelen tegen een Engels Colts team. Dit is super opgepakt door de dames van de Wasps en dus was het vandaag zo ver💪. Hoe goed zouden ze zijn? Hoe groot zouden ze zijn? Hoe lang spelen ze al samen? Dit waren de vragen vanochtend vanaf de achterbank. En op die achterbank zat ook Sam (nieuwe mannelijke Colt van de Wild Rovers) die vandaag zijn allereerste wedstrijd speelde 😬.Toen de Engelse boy’s op het veld verschenen moest er een paar keer worden geslikt 😬. Maar gaandeweg de wedstrijd was dit niet meer nodig omdat ze bedachten dat het net het Cluster Fryslan was. De Norwich voorwaardsen waren minstens 200 kg zwaarder dan die van ons maar met “their impressive tackles “ ( commentaar van de zijlijn door Norwich-begeleiders op onze jongens) gingen die toch ook super naar de grond. Behalve hun nummer 8, die bleef gewoon doorlopen met een aantal Gelre speler hangend aan hem. De eerste helft eindigde met 0-36 voor Norwich, maar dit zegt niets over hoe vaak Gelre in de 22 van Norwich is geweest en heel dicht bij een try. Wist u trouwens dat Norwich spelers zich onderscheiden door de verschillende kapsels of hun gelijkenis met Engelse/Ierse/Schotse spelers. En dat Ids het ondertussen op zijn heupen had gekregen en zich in een junior Wasp broekje , een Gelre shirt en schoenen uit de “ gevonden voorwerpen bak” zich temidden van de Colts op het veld bevond als speler ipv coach naast de lijn? Het moet niet gekker worden 🤣( wel dus want Ids scheurt uit zijn broekje en er moet een grotere gezocht worden 🤣🤣🤣🤣). Daarna blèrde Ids vrolijk over het veld: “ Je kunt alles zeggen want ze verstaan toch geen Nederlands “ . En zo gezegd zo gedaan.✅
In de tweede helft besloot de Engelse Coach dat wij zijn drie beste spelers kregen zodat zijn eigen team het een keer zonder sterspelers moest doen en begon Gelre ook try’s te drukken. Weliswaar eerst door Engelse spelers maar daarna ook Hoan, Jessie en Bram ( bijna 2 keer). Mede doordat de Engelse lijn wel eens een bal liet ontglippen en wij 70 minuten vastberaden , sterk en geslepen bleven spelen was de eindstand 40-74. Vanavond zitten er vast colts op de bank met waarschijnlijk veel blauwe plekken op een trots lijf omdat ze niet overlopen zijn door de Colts van Norwich. Gelukkig was Anne als Medische verzorging handig langs de lijn, we zijn dan wel een clusterteam maar medische verzorging hebben wij 💪. Ik denk dat deze pot een super warming up was voor de kruisfinale aanstaande zaterdag in Friesland tegen het Cl Fryslân. En als laatste werd Thijs P. Man off the match met wel een heel bijzondere reden : Hij kietelde de Engels Flanker tegenover hem onder zijn baardje in de scrum 🤣🤣🤣 en de Engels Flanker in ons team deed ook nog even een Jo Marlertje door de veters van zijn teamgenoot los te maken 🤪.
Tot de volgende 🏉 en Jonynke Thanks for the one liners

Teamananger, Colts

 

Nieuwe samenstelling bestuur

Rogier en Tygo hebben zich tijdens de ALV gemeld om toe te treden tot het bestuur.

Tygo gaat André vervangen als voorzitter en Rogier wordt secretaris. 

Beiden volgen komend weekend een cursus bij Rugby Nederland als basis om een goede invulling te kunnen gaan geven aan deze functies.

 

Kelt is nog steeds aftredend wedstrijdsecretaris, waarvoor we nog een vervanger zoeken.

Mark blijft penningmeester en Dennis beheerd de website en verzorgd de nieuwsbrief.

Wedstrijdverslagen za 23 en zo 24 maart 2024

Mini’s

De Duvvels Mees, Max en James hebben wedstrijden in Stevensbeek. In een cluster met The Wasps, Octopus en Blackbulls gaan De Duuvels op tegen Wageningen, en Wageningen/Rovers en ten slotte Betuwe Pigs.

Mees scoort een try in de hagel. Max en James geven mooie supports.

Ook James scoort in de zon. Mees is niet de grootste maar gaat wel met volle kracht de ruck in. 

Voor Betuwe/pigs zijn “wij” te sterk dus tweede helft 12 tegen 10 om het leuker te maken. Maar alsnog lopen we er dik overheen

Cubs

Thuis tegen RC The Dukes CU 2

Eindstand: 34 -21

 

Junioren

Thuis tegen NRC The Wasps JU 2

68-7

Colts

Uit tegen CL SBN Pink CO 1

 

Hagel, wind 💨 ,meegewegende H -palen en ook zon ☀️. Echt rugby weer dus in Tiel. De return wedstrijd Gelre Cols tegen SBN Pink CO 1 stond vandaag zaterdag 23 maart op het program met een handvol wisselspelers voor Ids 😉. De dag begon wat chaotisch omdat we om 9 uur doorkregen dat we eerder moesten spelen😬. Iets met 1 nummertje verkeerd in de app. Dus om 12.30 de Kickoff waarbij de Gelre jongens en Sam op scherp stonden en SBN Pink maar 13 spelers hadden. De eerste 10 minuten ging de strijd aardig gelijk op en bleven try’s uit maar toen ineens ging het los 💪. Het regende try’s aan de kant van Gelre. Bij Bram en Ramses ben ik de tel kwijtgeraakt en Matz( die lekker wakker was vandaag 💪), Yairo (die ook een bal binnen kan houden door een koprol te maken en tegelijk de bal weer naar binnen te tikken), Jessie en Joep hebben ook een try gedrukt 💪. En dan hadden we ook de gebroeders Onrust op de wing waarbij ik altijd heel goed moet kijken wie nu Kik en wie nu Icks is. Eerst drukte Icks bijna een try maar helaas had de linesman gezien dat zijn rechter nop de zijlijn had geraakt dus helaas line-out. Kik rende het vuur 🔥 uit zijn sloffen wat resulteerde in zijn eerste try 💪💪💪. Al onze voorwaardsen hebben vandaag alles in de strijd gegooid met hun “ potjes” en de tegenstanders aardig afgemat ,waarna de lijn het heel vaak kon afmaken . In de lijn werd de hele trukendoos gebruikt om de hele lijn met of zonder wings en full back door elkaar te husselen waardoor de verdediging niet meer wisten waar ze het moesten zoeken 👀. Ook voor de toeschouwers ging het af en toe echt te snel, het was niet meer bij te houden waar de 🏉 was 🤣. En voor Dries was het vandaag een hele klus om de bal tegen de storm in en met bewegende H -palen de try’s te converteren. Maar hij heeft van de 14 try’s er 9 weten te converteren 💪.Toen het eindsignaal klonk stond de stand op 5-88 wat de Ref helaas op het wedstrijdformulier als 88-5 ( voor SBN Pink dus) heeft geschreven🤦‍♀️😬. En zo begon de dag chaotisch en eindigde nog veel raarder🤣.(Dit komt vast goed de mails zijn al onderweg naar de rugbybond).
Tot de volgende🏉

 

(Teammanager Gelre Colts)

 

 

Senioren

Thuis tegen NSRV Obelix 2
Eindstand: 36-19

Wedstrijdverslagen za 9 en zo 10 maart 2024

Mini’s 

 

Hebben weer mooie onderlinge wedstrijden gespeeld in Wageningen.

 

Cubs

 

Hebben een mooie wedstrijd thuis met winst afgesloten tegen URC CU 2. Eindstand 53 – 21

 

Junioren

 

Hebben een teamtraining in Doetinchem gehad.

 

Colts

 

Bekijk hier de live video van de wedstrijd.

Wauw, dat was me de zaterdag wel 💪. Super saturday 9 maart in Nijmegen bij de Wasps. Onze Gelre Colts moesten het opnemen tegen HRC Colts 3 die maar 15 spelers hadden en nog een dame(uit een ander team)mee hadden genomen als wisselspeler wat voor ons oké was. Binnen 5 minuten brak Bram 2 x door en ook Ruben bereikte de tryline en stond het 17-0. Aangezien Ramses geblesseerd is moest Dries even inkomen met de conversies aangezien dat al best lang geleden was dat hij op de palen moest kicken 😬. Dries was nu warm en heeft verder alle try’s geconverteerd 💪.Maar toen ineens werden de Hagenezen wakker en hebben wij geen bal meer kunnen veroveren na de conversie en stond het 20 minuten later ineens 17-17 😳. Gelukkig nog met 24-17 de rust ingegaan nadat Ruben nog een try drukte. Ondertussen was de dame van HRC er ook ingekomen omdat de eerste geblesseerde van HRC er uit was. Er zouden er helaas nog meer volgen. Na de rust kwam het tot 24-22 en daarna werd het spel stil gelegd nadat Ruben en een speler van HRC ongelukkig met elkaar in contact kwamen bij een tackle. En probeer dan onze reus maar eens naar de kleedkamer te krijgen ( best een zwaar klusje) omdat zijn knie niet meewerkt 😞.En er moest een ambulance 🚑 komen voor de speler van HRC 😢 maar we hebben bericht gehad vanuit Den Haag dat er gelukkig geen letsel is geconstateerd na een scan. Terwijl de ambulance op zich liet wachten besloot de Ref verder te gaan op het andere veld met 15 tegen 14 spelers. Daarna besloot Gelre weer gas te gaan geven en aangezien Ruben uitgeschakeld was besloot Garris gas te geven en ook Sem was goed op stoom en er is nergens aan te zien dat hij pas een half jaar mee speelt. Goede samenwerking leidde tot nog 3 try’s van Thijs P (huh wil geen fly half spelen want dan kan je niet zelf ingaan), Yairo en Jessie en een eindstand van 43-22 💪 en een Woman of the match aan de HRC kant en Jessie (als plaatsvervanger voor Ruben) aan onze zijde.
En daarna….. samen Six Nations kijken en heerlijk smullen van de verschillende soorten Lasagne van Lidwine, Silke en Marleen. Dit is voor mij rugby : Respect voor de tegenstanders en Kameraadschap met lasagne 😀.
Tot de volgende.

 

Senioren

 

Thuis tegen CL RoCTopus 2

 

We hebben aanvallend een overtuigende thuiswedstrijd gespeeld. Helaas een flinke schouder blessure voor Brian onze gewaardeerde teamcaptain. 

Zoals Joost dinsdag tijdens de training citeerde we hebben af en toe mooie lijntje gelopen. Zo hebben we een ‘Voer’ gespeeld die niet goed liep, maar met een try als resultaat.

Ondanks het mooie resultaat zijn er altijd verbeterpunten. We gaan de komende training verder bouwen aan het versterken van ons team.

 

Eindstand: 57-5

Reserveren ticket BBQ 24-3-2024

Ticket BBQ 24-3-2024

De BBQ is besteld, je kunt helaas geen ticket meer reserveren.

Reserveer vóór 20 maart je ticket voor de Duuvels BBQ voor na de laatste Duuvel’s thuiswedstrijd van het seizoen.

Je kunt alleen deelnemen aan de BBQ als je vooraf je ticket reserveert.

Eén ticket is goed voor een BBQ pakket voor 1 persoon compleet met sausjes, salade en stokbrood met kruidenboter.

Aan de bar in het clubhuis kun je op 24-3-2024 je ticket verzilveren. Geef je naam door of laat de bevestigingsmail zien.

Bedankt!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.